Spúšťame nový web farnosti

Na začiatku adventného obdobia a udalosti mimoriadneho významu – Svätého roka milosrdenstva – spúšťame nový web farnosti Trnava – Modranka. Boh sa zjavuje človekovi, komunikuje s ním, vedie s ním dialóg. Vo Svätom písme sa dočítame, ako sa Boh osobne prihovára k človekovi. Oslovuje človeka jeho menom, vysvetľuje poslucháčom pravdy Božieho zákona, pozýva učeníkov, aby ho nasledovali, prihovára sa ku chorým a trpiacim, povzbudzuje vyhodených na okraj, prejavuje odpúšťajúcu milosrdnú lásku všetkým, ktorí úprimne ľutujú svoje hriechy. Boh nás učí, ako máme navzájom komunikovať medzi sebou, ako vytvárať z Cirkvi spoločenstvo.

V dnešnej dobe nám popri osobnej komunikácií, ktorá je vždy na prvom mieste a nedá sa ničím iným nahradiť, pomáhajú aj moderné médiá, ako sú internet, sociálne siete, mobilné telefóny a ďalšie.  Svätý Otec František pred nedávnom napísal: “Moderné médiá môžu prospievať komunikácií, ak pomáhajú ľuďom rozprávať sa, deliť sa s druhými a byť v kontakte s tými, ktorí sú ďaleko, ďakovať im a prosiť ich o odpustenie, opätovne im poskytujúc možnosť na nové stretnutie… Dnes stojíme pred úlohou naučiť sa znovu rozprávať, nie iba produkovať a konzumovať informácie.”

Verím, že nový web splní svoju úlohu a bude napomáhať budovať z našej farnosti jednu rodinu podľa vzoru prvých kresťanov: “Množstvo veriacich malo jedno srdce a jednu  dušu.” (Sk 4, 32)

Nech Panna Mária, ktorá odpovedala na Božie slovo svojím “áno” a ktorú si po stáročia uctievame v našej farnosti ako Loretánsku Pannu Máriu, sprevádza našu farnosť svojou ochranou.

Požehnanie pre každý dom a rodinu našej farnosti vyprosuje duchovný otec

o. Ján