24 hodín pre Pána

24 hodín pre Pána je jedno z podujatí mimoriadneho Svätého roku milosrdenstva, ktoré zdôrazňuje Svätý Otec František. V naše farnosti sa koná na prvý piatok v mesiaci – 4. marca od 15:00 do 18:30 h. V tomto čase je možnosť zapojiť sa v kostole do modlitby korunky Božieho milosrdenstva, na adorácií, počas ktorej bude možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia, pomodliť sa krížovú cestu spolu s rodinami z našej farnosti a zúčastniť sa na svätej omši.

V minulom roku, počas podujatia “24 hodín pre Pána” v Ríme, Svätý Otec František predsedal pôstnej liturgií, pristúpil k sviatosti zmierenia a sám potom vysluhoval túto sviatosť. Svätý Otec nás pozýva, aby sme počas pôstneho obdobia intenzívnejšie zakúšali Božie milosrdenstvo. V bule Misericordiae vultus, ktorou vyhlásil svätý rok, Svätý Otec František píše: “V diecézach nech sa šíri iniciatíva “24 hodín pre Pána”. 

V tomto duchu sa chceme aj v našej farnosti spojiť s iniciatívou Svätého Otca. Spoločne chceme prosiť o Božie milosrdenstvo, o hlbší vzťah s Bohom, o väčšiu vieru, nádej a lásku. Chceme do modlitieb zahrnúť aj blížiace sa parlamentné voľby na Slovensku, aby zvolení zástupcovia chápali svoj mandát ako službu a prijímali zákony v súlade s Evanjeliom Ježiša Krista.

V Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave začína podujatie “24 hodín pre Pána” v piatok 4.marca  sv. omšou o 7:30 h., pokračuje eucharistickou adoráciou počas celého dňa i noci a končí sv. omšou v sobotu 5. marca o 7:30 h.