Začali sme s prácami na kaplnke

Symbolicky, na slávnosť sv. Jozefa, sme odštartovali práce na oprave Kaplnky sv. Márie Magdalény v Modranke.  V priebehu týždňa sme začali odstraňovať poškodenú omietku na fasáde kaplnky. Ďalej budeme pokračovať odstraňovaním omietky v interiéry a odstránením betónového odkapového chodníka okolo kaplnky. Prvé práce robíme svojpomocne. Veľká vďaka patrí chlapom, ktorí sa pustili do opravy. Kto by chcel pomôcť ďalšou manuálnou pomocou nech sa prihlási u pána kostolníka Cuninku. Takisto naša vďaka patrí všetkým štedrým darcom, ktorí svojimi milodarmi prispievajú na opravu kaplnky.

Kaplnka sv. Márie Magdalény v Modranke bola postavená v r. 1747 z milodarov obce a pútnikov. Stojí na mieste pôvodného farského kostolíka sv. Márie Magdalény z r. 1400. Počas reformácie, v r. 1604 až 1609, bol kostolík  viac krát vyrabovaný a poškodený. Keďže bol postavený na vlhkom mieste, jeho murivo sa narušilo, až sa v r. 1694 zrútil. V tom čase veriaci už využívali na bohoslužby kostol Najsvätejšej Trojice postavený v r. 1650 až 1657.

V minulosti sa v kaplnke na sviatky patrónky, 22. júla,  slávili sv. omše. Veriaci sem prichádzali na slávnostnú sv. omšu  procesiou z farského kostola. Neďaleko kaplnky bol aj prameň.

Posledné opravy kaplnky: V r. 1968 bola opravená strecha, v r. 1985 boli opravené omietky a sokle, v r. 1986 bola kaplnka vymaľovaná znútra (Pavol Stacho) a zvonka (Félix Zvolenský). V r. 1993 z kaplnky odcudzili obraz sv. Márie Magdalény, v r. 1995 namaľoval nový obraz modrančiansky rodák Pavol Stacho (v súčasnosti je umiestnený vo farskom kostole).